Išgelbėti merą Navicką

Priešrinkiminiais konservatorių triukais jau spėjo pakrikštyti kaip kurie apžvalginykai dviejų partijos rikių – Kauno mero Andriaus Kupčinsko ir Viliaus Navicko Vilniuje balansavimus ties išlikimo riba, kai abiems siūbuoja kėdės, o iki savivaldybių tarybų rinkimų beliko mažiau nei pusmetis.

Бей своих, чтоб чужие боялись“ – manoma, kad tokią strategiją pasirinko TS-LKD smunkant valdančiųjų populiarumui. Čia dar įžvelgiama perspektyva, kad dabartiniai valdantieji turi nemažai galimybių susigrąžinti šiokią tokią įtaką, jei ne artimiausiuose, tai bent sekančiuose – Seimo rinkimuose.

Fyros voratinklyje

Kauniečių akimis meras A. Kupčinskas yra kaltas dėl visų įmanomų negerovių: ne taip pažiūrėjo, ne su tuo bendravo, melavo, o gal net ir apsivogė. Net jei nėra kaltų, tai visada kaltę galima suversti Kupčinskui. „Kaip Kupčinskas, taip ir konservatorius“ – juokauja kai kurie komentatoriai. Iš tiesų atrodo, kad Kauno opozicionieriai, visą kadenciją įnirtingai siūbavę miesto mero kėdę, prieš pat rinkimus, vis gi, sugebėjo sukelti interpeliacijos skersapūtę.

Tačiau meras tebėra savo poste, partijos pasitikėjimas neišblėso, o pučistus, panašu, kažkas apramino. Vargu ar būtų lengva prieš pat rinkimus surasti tinkamą ir Lakinosios sostinės Tarybai priimtiną kandidatą.

Be to, mes žinome, kad Kauno savivaldybė garsėja tokiais charizmatiniais politikais kaip Vytautas Šustauskas, Enrikas Daktaras ir Arvydas Garbaravičius…

Sakmajdikas

Kitas konservatorių skaudulys – Vilniaus meras Vilius Navickas – žengė tvirtą žingsnį, prašydamas jį pašalinti iš partijos rinkimų sąrašo, tačiau pats trauktis iš posto neketina. Galbūt V. Navickas supainiojo pareiškimus, o gal mano, kad užteks ir tokio akių dūmimo, juolab, kad bendrapartiečiai labiau linkę ieškoti kurmių organizacijos viduje, užuot išperdolinę apsilažalinusį pupuliuką.

Panašu, kad ir čia groja ta pati schema, nes V. Navicką nėra kuo pakeisti, o ir būtinybės tam taip pat nematyti. Liaudis (rinkėjai?) kanrtiai srebia makaronus ir jokios Skučo padjobkės nebaugina seno rokerio, mento ir automobilisto!

Vis gi reikia atkreipti dėmesį į paviešintame įraše patriotiškai mero V. Navicko tariamą panegiriką Tėvynės Sąjungai! Ir dar, užmerkus akis į gėjų parado organizavimą, reikėtų atkreipti dėmesį į japonizmą, kai tie išversdavo savo pilvą charakirio metu, idantai parodytų savo sielą – o ką mums parodė V. Navickas?

Vilniaus meras Sakmajdikas

Share