101 balas Nausėdai

Geriausias sprendimas Lietuvai! LRT nuotr. fragmentas

Akivaizdu, kad kandidatui į Prezidentus Gitanui Nausėdai iš pat pirmojo rinkimų turo reikalingas ypatingai gausus ir sutelktinis palaikymas. Jo reitingų susvyravimas neturi susilpninti racionaliai mąstančių rinkėjų gretų ir patriotiško flango, kad ir kaip juokingai kartais pasirodytų priešrinkiminės blevyzgos…

Jau matyti, kaip pergales skina liberalai, iškėlę #ŠimŠim idėją ir ima ne tik mūsų miestą Vilnių, bet ir ateina nuo durų iki durų visoje Lietuvoje. Akivaizdu,  kad tiedu rinkimų sekmės atveju pajėgūs efektyviau bendradarbiauti, negu Gitanas su Sauliu. Todėl antrąjame Lietuvos prezidento rinkimų ture pamatyti Ingridą Šimonytę ir Gitaną Nausėda būtų gražiausias politinis įvykis modernioje Lietuvos istorijoje!

Ką jis kalba?

Jeigu nekreipsime dėmesio  į agitacinius nusišnekėjimus, kad, atseit Saulius toliau premjėraut galės ir panašiai, paklausykime, ką žada rinkėjams Gitanas  Nausėda. O kalba jis apie gerovės valstybę. Tai terminas toks, kuris apibūdina, kaip veikia šalių viešasis sektorius, kad visiems piliečiams gera gyventi būtų. Čia pavyzdžiais yra  Kanada, Australija ar net Naujoji Zelandija, kur valdžios korupcija yra praktiškai išgyvendinta.

Kai sakom, kad norim gerovės valstybės, tai žinom, kaip tą galima pamatuoti ir kaip to siekti. Nausėda kviečia lygiuotis ne į kokią nors Ameriką, Vokietiją, Angliją ar Lenkiją. Jis net gi nesiūlo kaip daugelis kitų kandidatų lygiuotis į Rusiją!

Čia Lietuvos užsienio prekybos balansas. Pagal kapitalistus paskaičiuota, aišku…

Nausėda puikiai išmano tarptautinę ekonomiką. Žino kaip pasaulinės korporacijos varto milijardais, valstybės bei fondai kuria ir dalijasi milžinišką vertę. Prie Sauliaus Lietuvos užsienio prekybos balansas ilgą laiką buvo neigiamas. Reiškia,  kad mes užsienyje pardavinėjom pigiau, nei kainuodavo patiems pasigaminti. Varėm į nuostolį, kad tik neprarast lentynų, o iš lietuviško alaus tuomet puikiai pelnosi kaimynai latviai ir lenkai.

Už Nausėda verta balsuot, nes tai yra ilgametis Lietuvos finansų ramstis, intelektualus ir kiek sarkastiškas veikėjas, kurį atpažįsta bei gerbia visoje Lietuvoje ir užsieniuose. Toks didingai jis gali atstovauti Lietuvai ir įtaigingai pareikšti nuomonę tarp šalių vadovų, kur mes jį deleguotume. Įdarbinkime Nausėdos sugebėjimus Lietuvai!

 

Share