Lietuvos populistinės liaudies partijos (LPLP) steigimasis

Simptomatiškai atrodo naujų partijų kūrimasis prieš pat rinkimus. Žmonės nebetiki tradicinėmis susikompromitavusiomis partijomis, dairosi alternatyvų, žiūri į uspaskį ir kremlinus arba visiškai žada nebalsuoti. Todėl natūralu, kad steigiasi nauja Lietuvos populistinė liaudies partija, kuri kalba paprasto žmogaus balsu ir yra pasirinkimas, kai daugiau nebėra už ką balsuoti.

Jų šūkiai – banalūs, o tikslai – negirdėti: atriboti nuodėmingą žmogų nuo pagundų grobstyti valstybės pinigus ir įvesti skaidrią viešųjų finansų apskaitą. Jie nori pažaboti moderniąsias technologijas, kad dirbtinis intelektas (AI) tarnautų žmonėms lengvintų jų gyvenimą, kurdamas geresnę bei konkurencingesnę aplinką. Tai panašu į sisteminį požiūrį, siekiantį palaikyti kiekvieną dorą iniciatyvą, įgalinti kiekvieną žmogų dalyvauti sprendimų priėmime ir tikrai valdyti savo šalį: nuo paprastos daugiabučio ar kaimo bendruomenės iki atstovavimo Seime ir aukščiausiuose valdymo organuose.

Partijoms stokojant ideologijos, populistai jaučiasi tvirtai: „Jeigu supranti lietuviškai, reiškia pergyveni dėl Lietuvos!“ Tai atrodo kaip esminė piliečius vienijanti ašis – savo valstybės puoselėjimas. Jų ideologai – ne politiniai lavonai ar persidažėliai, o žinomi ir pripažinti šviesuoliai, visuomenės autoritetai. Jų įkvėpiančios citatos skamba kaip priesakai ir gairės, postulatai kuriuos neigti gali tik Lietuvos priešai.

Tokiu būdu piliečių balsas ir atsakomybė eina per žmogaus kišenę – užtenką turėti Internetą ir demokratiniais principais siekti kuo didesnio palaikymo. Ten kiekvienas gali tapti lyderiu, kai šiuolaikiškai sugeba telkti bendraminčius ir sutartinai veikti valstybės labui. Internetuose viskas matosi ir tai yra skaidrumo garantas!

Share