Kiekvienas žmogus – vertybė!

Šį tekstą inspiravo skandalingas postas, kurį Facebook tinkle paskelbė Andrius Užkalnis talžydamas dabartinę valdžią dėl nuviltų rinkėjų lūkesčių. Ingridos Šimonytės vadovaujama Vyriausybė pavadinta beviltiška ir palyginta su tuščia skarbonke.

Akivaizdu – dūžta daugybės žmonių viltys, kad pergyvenus bolševikus ir valstiečius, Lietuva prisikels ir stos sveiko proto kelin. Net gi gerovės valstybės idėja pateikta nemokšiškai ir suplakta su politiniais vėmalais bei pūliniais. Todėl nenuostabu, kad nedera gitaros ir vis daugiau žmonių linkę skiepytis kremliaus čipais.

Iš kur toks nepasitikėjimas ir neapykanta savimi ir savo valstybe? Ats.: heiterizmas mūsiuose toks didžiulis, kad daugiausia palaikymo sulaukia destruktyvios idėjos!

Valdžios žmonės ir jos pareigūnai, kurie dažniausiai matosi viešumoje ir medijose tradiciškai sulaukia daugiausia kritikos. Tik destruktyvios idėjos sulaukia didžiulio palaikymo, o kuriančios, pozityvios mintys rodosi vis rečiau kukliai rūkydamos kamputyje ir nepajėgdamos atsverti siautėjančio bei stiprėjančio isterinio dibilizmo. Nė žingsnio be patyčių – tokia dabar grėsmingai dominuojanti visuomenės sąntykių tendencija.

Nuo seno buvo madinga varyt ant Landsbergio ir konservatorių, ant komunistų ir socdemų – visai kaip Žečpospolitos seimelių laikais. Jau visiškai įtūžę ant valstiečių, iš įsibėgėjimo varo ant visų valdžioje, net nekreipdami dėmesio į naujus išrinktus žmones, nes taip reikia, nes kalti visi!

Kas dėl to kaltas ir atsakingas, kad tokie esame? Ats.: Andrius Užkalnis, Ingrida Šimonytė, Ramūnas Karbauskis, (įrašykite savo vardą ir pavardę) ir t. t.

Kiekvienas atsakingas už tai, ką pridirbo ir pajėgus nuo dabar pradėti taisyti situaciją!

Ir nereikia čia senamadiškai skirstyti žmonių į gėjus ir negėjus, vakserius ar antivatnikus, nes jeigu suprantate lietuviškai, reiškia jums rūpi Lietuva! Lyderis – piemuo – verčiau rūpintųsi savo paklydusiomis avelėmis, nei paliktų jas sudraskyti vilkams. Kiekvienas saviškis yra svarbus, nes gali prisidėti prie talkos ir sustiprinti visus mus. Mums visiems gi verta susimąstyti, kaip galėtume bendrai pagerinti savo gyvenimą ir atpažįstant blogą kaulą, jį ignoruoti, nepuoselėjant destrukcijos, o kreipiant mintis susitelkimo bei kūrybos link.

Share