Be panikos ateina depresija

Kiniškas gripas, dar populiariai vadinamas Corona virus vardu, arba tiesiog žymimas COVID-19, šiomis dienomis beatodairiškai sėja paniką, tas virsta į isteriją, o galop prišauks depresiją! Ne tiek pats mikrobas, kiek jo vardas žaibiškai taško smegenis ir jau spardo ekonomiką.

Kas bus?

Gandasklaidos ir antienos laikais žmogų per elektrą vis smarkiau atakuoja fėjknjūzai ir tolina nuo esmės. Kaip žinia, prieš trolinimą metami faktai, todėl svarbūs patikimi šaltiniai. Tokiais gali būti bobutė iš gretimos palatos, bet geriau – pasaulio protai. Savo srities specialistai – Jungtinių Tautų Pasaulio sveikatos organizacija (WHO) informacijai apie kvarabą sukūrė specialią skiltį:

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019 – imkitės kokį Translator ir verskitės, kam patogiau. Galima ir į kitas kalbas išversti tiems, kam tikrai laibai rūpi tos bacilos prigimtis bei kovos su ja būdai.

Švari aplinka – sveikas kūnas

Dabar smarkiau plaunam rankas, dezinfekciniais tikslais vartojame alkoholį, jau trigubai permokam už drėkinamuosius rankų kremus. Be to, mažiau einam į masinius tūsus ir daugiau geiminam. Parduotuvėse perkam kruopas, įskaitant kiniškus ryžius. Galvojam apie savo ir artimųjų sveikatą, švarią aplinką ir sveikus organizmus. Tas yra labai gerai! Tai yra taip gerai, kaip ketvirtokai prie TV bokšto!

Labai brangsta rankų kremai. Pasirūpinkite atsargomis ir susisiekite su savo vendoriumi!

Reiškias įveiksim tą mikrobą ir gausim spyrį sparčiau keistis. Šiandien išsiplausime iš išsivėdinsime savo rankas ir patalpas, apvalysime savo kūnus ir sielas – tapsime vis stipresniais prieš bet kokią ligą!

Tačiau psichologinis viruso užkratas, kurio net negalėjo tikėtis tas neląstelinės sandaros infekcinis patogenas, pasklido per žmonių smegenis megabitiniu greičiu. Trendai kala lubas ir transformuosis vis kitaip, kol apims tolimiausius Žemės kampelius. Taip mūsų smegenis veikia fėjkniūzų keliama panika ir isteriją – geriausią vaistą prieš depresiją.

Ar šitą krizę pranašavote?

Skvernai jaustis, kai prišneki prieš rinkimus apie visokius krizisus, priburi iš skutimosi putų sąmokslo teorijų, nes taip gitaromis skambina visi ekonomistai – tai yra ekonomikos dėsniai. Taigi – Koronavirusas čia ne prie ko? Krizė ištiko ar ne?

Ištiko jaučiami ekonomikos pokyčiai. Jie globalūs ir tolimi, tačiau jau nuo šios savaitės garantuoja neregėtas apyvartas mažmenos maksimose ar knorfose. PVM surinkimas tuoj bus rekordinis, nes rinkodarinis Koronaviruso efektas jau kala į klyną visiems! Ir tas irgi atrodytų gerai, jei ne operatyviai paskelbta ekstremali galimybė pašvaistyti valstybės rezervo lėšas.

Jei neatšauks rinkimų ir neprasitęs neribotai savo įgaliojimų A. Verygos ir S. Karbauskio Vyriausybė, tai bent pragyvens efektyviai: prasipijarins už visus pinigus agitacijai kaimuose ir gelbėjimui nuo COVID-19. Ir jau visai simptomatiškai skamba raginimas į gatves išvest kariuomenę, nes taip daro Kinijoje – viruso židinyje!

Gražiausias žmogus, kai prisikelia

Kol kas nepanikuokime, nes ateina depresija – turėsime kuopti košę: su nauja išmintimi iš skaudžios patirties ir su didesne jėga prikelti iš vėl užvesti šiandien smingančią pasaulio ekonomiką, kuriai tarsi pagalys į ratus lygiame kelyje kala prakeiktas kiniškas gripas!

 

 

 

Share