Prarandamas Visuomis

Pesimizmas iš Premjero lūpų niekais verčia idėją valstybės įmonių valdymui sukurti specialų holdingą „Visuomis„. A. Kubilius siūlo kažkokią agentūrą tuo palaidodamas viltis į skaidrumą.

Valstybė nemoka valdyti jai priklausančių įmonių ir turto, turi afigenną potencialą, bet viską marinuoja, o menkučius pelnus – išvagia. Galima manyti, kad ten dirba lochai, tačiau kvalifikuotų specialistų ir vabybininkų pasirinkimas akivaizdžiai ribotas.

Tuo tikslu, kad geriau būtų valdomos ir prižiūrimos valdiškos gamyklos, teritorijos ir paveldas, siūlyta įkurti UAB „Visuomis„. Nėra abejonės, kaip kurie jau sutrynė rankas iš džiaugsmo!

Valdymas

Tam, kad būtų skaidru ir čysta, derėtų suformuoti kokią „Visuomio“ Tarybą. Keletas žinomų veikėjų, visuomenininkų, valstybininkų ir artistų, žurnalistų bei sveikuolių, kultūristų su darbininkais galėtų rotaciškai nuolat parinti, ką galvoja apie valdišką turtą.

Speciali vabybinbinkų komanda už procentus dirbtų konkrečiuose baruose, o speciali zonder-komanda turėtų operatyvinės veiklos įgaliojimus.

Visuomis“ galėtų tapti tikra visuomeninės priežiūros tarnyba!

Share