Irma vagė

Nė kiek nevertėtų abejoti advokatu Vytautu Sirvydžiu, tvirtinant, kad Irmos Jurgelevičiūtės byla – televizijos reklaminė akcija! Teisininko pavardė minima ir Jurijaus Borisovo paskelbtame „Strekoza“ scenarijuje, kur nagrinėta, kaip užparinti Paksą ir dar figūruoja Kremliaus ranka – pijarščikai iš kompanijos Almax

Čia tik fantazijos, tačiau realios, kai garbingo posėdžio metu pasigirsta mintis, kad Irmai, be jokios abejonės, sumokėjo! Kiti antrina, kad sunešė daiktais ir sumetė kažkiek grynaisiais. Galbūt, kvepalus ir laikroduką rinkosi iš katalogo, tai netruktume sužinoti, kokių daiktų TV3 projekto „Šok su Manimi“ dalyviai pasigedo.

Manytina, kad kilnia ranka visos branzulektos bus paliktos besiskelbiančiai vagilkai, kaip dovana ar atlygis už kokį nors patiriamą klapatą. Priedo, įsiterpia visur cituojamas Seimo narys Ž. Šilgalis ir pažeria dar daugiau varžtelių iš vis garsiau tratančio pijaro mechanizmo.

Plikis parlamentaras neseniai pats kėlė laidos reitingus ir garsino televizijos vardą, o nūnai byloja taip mįslingai, kad atrodo, jog tą informacijos trūkumą išradingai kompensuoja pridurdamas nuo savęs, nes akivaizdu, kad jojo informuotumas aiškiai ribotas.

Lygiai taip pat, kaip ribotas patekimas „trioškės“ rūbinėn, tačiau savaime suvokiama, kad eidamas į televiziją, žmogus turėtų būti pasiruošęs, kaip jį filmuoja net gi tūlike. Tie patys, pro objektyvą stebintys, porina, kad rankų nieks specialiai nefilmina, o ima kuo stambesnį planą, kad galima būtų paskuj detales išsididinti.

Televizoriaus fanatai Uagadugu kala nuoširdžiai, detaliai ir informatyviai, tačiau profesionalūs informacijos, formos ir būdo mėsinėjimai kelia daugiau klausimų nei suponuoja kokių sąmokslo teorijų.

Spėjimai, kad mažiausia pora veikėjų turėtų būti patraukti realion atsakomybėn, atrodo, kutena nosį ne tik teisės ekspertams, bet ir diletantams. Ar teisėsauga ilgai leisis vedžiojama už nosies paskuj žvaigždžių grimą, kvepalus ir aukso trupinius?

Šis scenarijus, ko gero, pretenduoja į pačio įžūliausio titulą ir atvirai iliustruoja, koks šūdas užkrito ir ant Jakilaičio. Turbūt viena apie kitą nujautė ir, galbūt, kažkur persistengė, o juokingiausia būtų, jei tikrai pirko iš Almax`o

Share