Lietuva lietuviams

Psichologinis testas - pažink save

Drąsiai, tvirtai ir ryžtingai sutelktai žengė jaunimas su Trispalvėmis, vienydamas dalį protesto balsų, kurių nūdienos visuomenėje – apstu. Kam mums ta laisvė, jeigu ja nesinaudojame? Atiduokime ją kitiems!

Psichologinis testas - pažink save

Jei užrašas ir šūkis „Lietuva – lietuviams“ kai kam pasirodė kurstančiu nesantaiką ar panašiai nevartotinu, tai tegu pasiskaito teismo nutartį, kuria remiasi skustagalvių eitynių organizatoriai. Iš principo, tai kiekvienas lietuviškas žodis gali tą reikšti, nes lietuvių kalba pirmiausia skirta susišnekėti lietuviams.

Nesąmonė, kad nūdienos jaunimas toks bukas ir nesuvokia, kokią jėgą bei sutelktumą pademonstravo  ir kokios ideologijos pavidalu išreiškė griežtą nuomonę. Tiesa, šachidiški siūlymai nužudyti savyje valstybę greičiau panašėjo į nupušimą, nors sulaukė ir nemažo palaikymo. Taigi, marozais jų nepavadinsi, bet ir su patriotiškumu aiškiai perlenkta.

Tai, kad per 21 metus vykę pokyčiai netenkina didžiosios daugumos Lietuvoje likusių piliečių, akivaizdžiai rodo panašių radikalių veiklų suaktyvėjimas. Visgi į klausimą, ką padarei, kad šitoje valstybėje būtų geriau? atsakymų tenka knaisiotis giliai pasąmonėje, net gi susiduriant su tautinio identiteto likučiais.

Dažniausias atsakymas – nieko ir tuo didžiuojuosi, nes ir jie nieko man nepadarė, tai kodėl aš turiu čia stengtis. Ir tai tiesa, nes lietuvis žino mažiausiai 99 būdus, kaip apipisti valstybę, sėkmingai jais naudojasi, o šalis, nepaisant visų korupcijų ir nepotizmo, emigracijos bei degradacijos, puikiausiai sau funkcionuoja.

Kaži, kieno sąskaita? – paklauskite. Visiškai teisingai – piliečių, kurie, jei prisiminsime valstybės sandaros elementus, yra svarbiausia jos dalis. Nemažiau svarbi valstybės dalis – jos pinigai, kuriuos Lietuvoje sėkmingai vagia jau 21 metus ir galo tam nesimato. Taigi, kokia turtinga ta Lietuva!

Tiesa, netrūksta čia ir skurdo, bet dažniausiai, pripažinkime – dvasinio. Visokie pašlemėkai loja ant pamatinių vertybių, o gauja išsižiojusių kretinų jiems dar ir pritaria!

Tas obuojumas ne vien kala provincionalumo kuolą į smegenis, bet ir atveria kelią kitiems spręsti lietuviškus reikalus. Reikalas telktis, o ne žiopsoti reiškia, kad teks suremti protus ir išmintį, ieškant dorų sprendimų bei atremiant iššūkius – vardan Tos!

Share