Eurovizija 2011

Klausimas, kodėl Lietuva vėl nelaimėjo Eurovizijos, atrodo toks pats amžinas, kaip ir šios europinės dainų dainelės sureikšminimas!

Italų estrada nuo seno imponavo lietuviams, o azerų dainos, panašu, pavergė Europos žiūrovų irgi balsuotojų širdis. Muzika – sielos kalba, todėl raidžių jau neužtenka.

Egzotinės, išsivadavimo kovomis ir dainų nuoširdumu garsėjančios šalys pelnė pakankamo dėmesio, lyginant su masiniais Europos senbūvių šalių balsuotojų vertinimais.

Terminas balkanvizija, ko gero, jau prilipo visu ryškumu ekranuose, triuškinančiai lenkia senųjų europinių estrados žvaigždžių pasirodymus, nes įkūnija ne vien naujovišką suvokimą apie Europą, bet ir įneša mielų akordų į skambesį.

Pasidalinę 12 balsų, lietuviai su gruzinais pademonstravo solidarumą, kai daugumas balsų atiteko kaimynams, tai ir latviai neužmiršo savo pašonėje gyvenančių leišių.

Kaimyniniai santykiai, kuriuos puoselėjo A. Ažubalio vadovaujama užsienio reikalų žinyba, smego per vieną vakarą. Ilgai brūžinamus ir šlifuojamus Lietuvos ir Lenkijos santykius nušlavė maksimalus 12 balų įvertinimas, skirtas Evelinos Sazenko talentui.

Turėtų būti aišku, kad lenkiškų pavardžių rašyba šiame kontekste ritasi toli į uodegą, nes dauguma šeštadienio vakaro televizorių žiūrovų Lenkijoje parodė naują kelią, kaip matuoti dvišalius santykius.

Tegu dabar papučia į uodegą batka A. Lukašenka!

Share