Įžūlūs gobšuoliai – jaukas rinkėjams

Prezidentės pablažkė, kad rinkimų kampanija būtų įdomesnė ir, tarsi dovanai – tenkinant liaudies lūkesčius – suteiktas įtartinai pralobusių parlamentarų medžioklės kontekstas, neabejotinai, pataikauja rinkėjams, kandidatams ir pijaristams. Dabar turėtų būti įdomu į dienos šviesą vilkti įžūliai turtais besigiriančius, neteisėtai pralobusius (susitepusius) seimūnus.

Jums besišypsančio susitepusio politiko portretą be kaukės paišo internetų ir proto šluota - Pipedija

Oficialios rinkimų agitacijos pradžią papuošė priesakas Daukanto rūmuose surinktiems jėgos struktūrų vadams, gaudyti neteisėtai praturtėjusius politikus. Nuo seno svarbūs postai tuose struktūruose priklauso konservatoriams, o šį kartą – gal dar ir užsilikusiems „palaitininkams“, todėl visai nenuostabu, jog į populistiškai logišką iniciatyvą pirmoji suskubo atsiliepti dešiniųjų Seimo pirmininkė.

Kelkime klausimus ir hipotezes: ar ne konservatoriams palankią rinkimų dirvą supureno prezidentūra? Gali būti, kad vardan būsimosios koalicijos, kur prezidentūrai apsimoka bent jau  išlaikyti esamą kubilių vietoje grėsmingojo uspaskio, prezidentė pasidavė viliotiniui ir įnešė savo svarų indėlį, ženkliai papildantį rinkimų agitacijos siužetų vingius.

Dabar susitepusių politikų (gal tarp jų ir konservatorių?) medžioklė bei pasipilsiančių įtarimų, juodojo kompromato  lavina turės tvirtą pagrindą, argumentaciją ir palaikymą iš pačių aukščiausių šalies moterų. Dabar bus galima maišyti ir trypti su purvais tuos, kurie įžūliai maivosi turtais, bet neturi tam oficialaus pagrindo. Tokių – nemažai, nes kur spjausi – nespėsi atsiplauti iki spalio 14!

Pamginkime įsivaizduoti, kokia nyki ir nepasiekianti tingiausio rinkėjo būtų oficialiai prasidėjusi politinė agitacija, jei nebūtų įvardytas abstraktus, nekenčiamas ir siaubingas vidinis priešas. Atkreipkime dėmesį, kad siužetų ir naratyvų gausa bei įvairovė ne tik lepins reiklaus rinkėjo vaizduotę, sukurs, nors ir trumpalaikes, bet darbo vietas politiniams propagandistams (pijaristams), bet ir purtys traukuliais kiekvieną Seiman besiveržiantį politiką.

Dabar tik nesusitepusiesiems platesnis kelias sprendimų priėmimų link, o švietėjų pareiga – įvardyti, kur paspęsti spąstai tamsuoliams!

Share