Rinkimai ir apklausos: kraupioji statistika

Pirmieji nuo oficialios rinkimų agitacijos kampanijos pradžios Vilmorus skelbiami partijų reitingai nubėga skruzdėlėm per nugarą daugumui politikuojančiųjų. Tvirtą kick-offą demonstruojantis drąsus kelias grasina pasiveržti rinkėjus iš paties Uspaskicho!

 

Ar suvokia sociologas V. Gaidys, kad iš jo lūpų skamba kraupi pranašystė Lietuvai? Martyno Ambrazo (ELTA) nuotr.

Sunerimti turėtų tradicinės – parlamentinės partijos. Ne tik todėl, kad bepinigiai, nebiudžetiniai, nepriklausomi ir pavieniai susiviejinjmai jau didžiuojasi savo garbingais finansuotojais, bet ir todėl, kad prasilenkdama su sveiku protu, valdžion kelią sau skiną drąsos įkvėpusios visuomenės jėga.

Jų rodomi 6,5 porc. rinkėjų palankumo byloja, kad aukščiau besistiepiantiems konservatoriams Tėvynės Sąjungai – Lietuvos Krikščionims demokratams (12,3 proc.), Tvarkai ir Teisingumui (13,9 proc), Darbo partijai (21,1 proc.) ir tebesantiems populiarumo viršūnėje – Socialdemokratams (23,4 proc.) teks užleisti pozicijas, sulig kils visuomenės įniršis, bus kurstomos aistros ir stiprės 5 proc. barjerą perkopęs marginalinis darinys.

Apverskime užsienietiškai: Lietuvoje vyksta aktyvus demokratijos procesas – neapsikentusi liaudis pati žengia į politiką. Super!

Nevertinant būsimų drąsuolių perspektyvų Seime, Vilmorus atkreipia dėmesį, kad apsisprendusiųjų už ką balsuoti jau dabar yra daugumas – per 60 procentų. Apžvalgininkai spėlioja, kad jeigu ir mažės nebalsuojančiųjų, vis tiek jie rinksis drąsų kelią, o ne atsibodusias senas partijas. Todėl šiuo atveju kleba ir socdemų tvirtovės pamatas.

Dar gi norėtųsi, kad proto prašviesėjimo vėjas prasineštų ir pro kitų, nepabijokime – patyrusių ir profesionalių, bet ideologiškai disorientuotų politikų galvas, o dėl gresiančių pokyčių kylančios panikos banga nušluotų nuo žemės Pakso pakalikus!

 

 

Share