Susitelkę internetai

Seimo rinkimai 2012 metais, neabejotinai, ryškiu pėdsaku įsirėš į Lietuvos virtualųjį paveldą. Istorijoje bus pažymėta biuleteniais ir kilobaitais lazeriais ižbraižyta, kaip sukilo internautai žygiui į politiką, ėmėsi tvirtai patys spręsti savo šalies ateitį ir sutelktai palaikė savus!

Balsuokite už Skirmantą Tumelį ar kurį kitą Pipedijos remiamą kandidatą!

Pastaruoju metu lietuviškieji internetai ir socialiniai tinklai atrodo apimti Sąjūdžio laikų euforijos, užsidegimo, ryžto ir kūrybiškumo. Vienas per kitą veržiasi viralai, gausiai diskutuoja ir draugėn buriasi neliekantieji nuošaly nuo šalies laukiančių politinių pokyčių. Avatarai trykšta entuziazmu, putojasi ir randa sutarimą, operatyviai išgvildendami opiausius ar spontaniškai kylančius klausimus.

Atrodo, kad prieš internetų rentgeną kiekvienas politikuojantis matomas kengubai nuogesnis, jojo nuodėmės – juodesnės už pragaro anglis, o menkus ateities perspektyvus temdo tarsi grifų, išsišiepusių trolių purenama negailestingos kritikos lavina.

Tokiomis sąlygomis, kai nieko neveikiant šalyje gyventi jau užkniso ir tokiomis aplinkybėmis, kai elektroninės ryšių priemonės įgalina žmones greitai surasti sprendimus, tinklais nuvilnijęs pilietinis sujudimas iš tiesų atrodo galingas lemti pokyčius.

Čia reikia prisiminti, kad pokyčių, o tiksliau – destabilizuoti padėtį – gviešiasi ir kitos skaitlingosios, daugiausiai – adaptyviąsias smegenų savybes praradusių ir piktu negatyvu trykštančių senosios kartos konformistų pajėgos. Tie žmonės nemato prošvaisčių, nesidžiaugia tolstančios saulės spinduliais, gelstančiais rudens lapais, nelaukia Kalėdų ir burnoja po mišių ne tik ant savo artimo, bet ir ant kunigų.

 

Balsuokite už savo jaunosios kartos politikus - nepalikite tuščių langalių biuleteniuose!

Pokyčiai turi sustiprinti mūsų dabartines pozicijas – tai, ką sutaupėme turime panaudoti išmintingai, kad rytoj galėtume užsidirbti dar daugiau. Tokia logika atrodytu suprantama bent kiek racionaliau mąstančiam ir internetais nesinaudojančiam balsuotojui, tačiau ar visada taip…?

Šiandien apšviestasis Lietuvos elitas – tas, kuris naudojasi internetu ir gauna iš jo žinių, o ne tik pramogų – stovi ties didžiule pasirinkimo ir apsisprendimo riba. Sutirštėję politiniai atspalviai, sociologų ir bukmekerių pranašaujama radikalistų pergalė balsavimą Seimo rinkimuose 2012 daro ypač svarbiu. Todėl sveiko proto balsas iš internetų turėtų skrieti toli į sodybas, kaimus bei vienkiemius, rajonų centrus ir gyvenvietes.

Po to, kai savo VRK paskelbs pirmuosius preliminarius balsavimo rezultatus sekmadienio vakarą, gailėtis gali būti jau per vėlu. Beliks piktintis ir niurgzti, kad vėl kiti sprendžia už mus…

 

 

Share