Verslumo magija

17 milijonų litų, kuriuos, pasak VRK pirmininko Zenono Vaigausko, reikėtų išleisti naujam balsavimui organizuoti, jei Konstitucinis Teismas nuspręstų Seimo rinkimus 2012 pripažinti negaliojančiais, būtų akivaizdi finansinė injekcija į šalies ekonomiką.

Dažnai už migloto moralės suvokimo slypi elementari verslo logika

Nesvarstykime, ar Z. Vaigauskas įvardydamas 17 mln. litų sumą, siekė sužadinti musyse taupumą, tačiau pripažinkime, kad be tų – iš biudžeto pakartotiniams rinkimams daugiamandatėse apygardose skiriamų pinigų, panašiai tiek į rinką įmestų ir politinės partijos per naują agitaciją. Iš palubinsko, bet su tam tikru užtikrintumu galima spėti, kad, anuliavus Seimo rinkimų 2012 rezultatus, į vietos rinką būtų išleista apie 10 mln. Eurų neplanuotų pinigų.

Tos lėšos nebūtų išmestos kaži kur, o liktų vidaus vartojimui. Tai yra, išleidusi Z. Vaigausko minimus 17 mln. litų, iš bendrų su partijomis sumestų pinigų, valstybė – tikėtina – visokių smaugikiškų mokesčių pavidalu susigrąžintų daugiau negu pusę – apie 10 mln. litų!

Maža to – suteikiant darbo rinkimų agitatoriams, spaustuvininkams, troleibusų parkams ir televizijoms, būtų prisidedama prie laikino gyventojų užimtumo didinimo – valstybės popinamo jaunimo nedarbo sprendimo būdo. Akivaizdu, kad Z. Vaigausko papeiktus nekompetentingus, sunkiai sukontroliuojamus ir prognozuojamus, parsidavėliškus ir neatsakomingus bei negarbingus sezoninius VRK darbuotojus turės pakeisti išsilavinę, aktyvūs, patriotiški ir sąžiningi bei budrūs specialistai, kurie domisi ir jaudinasi dėl politinių aktualijų, o tam geras pavyzdys yra dabartinė Lietuvos studentija, surengusi pasipiktinimo mitingą prieš rinkimų klastojimą prie Seimo.

Gal nereikia įrodinėti, kad pakartotiniai rinkimai būtų gera proga rimtai ir blaiviau atsikvošėjus, atsakingiau ir kruopščiau, vadovaujantis sveiko proto balsu, patirtimi, žiniomis, sąžine bei meile, prabalsuoti dar kartą? Tai dar viena galimybė pasitaisyti ir išsirinkti tuos, kurie labiau tinka dirbti parlamente! Alternatyva tam būtų zuokiška vadyba – panaikinti daugiamandačių rezultatus, palikti `kaip yra` vienmandates ir taip natūraliai perpus sumažinti Seimo narių skaičių? 😉

Be to, finansiškai vidutinės trukmės perspektyvoje (kitam balsavimui pasirengti Z. Vaigauskas prašo 4 mėn.), pagyventume pagal gelžbetoninį kubilišką – šimonišką Biudžetą, ir tie 17 mln. išsidėstytų mažesnėmis dalimis iki pavasario. Senos sudėties seimūnai turėtų progos per tą laiką pasistanginti įrodinėdami vis reiklėjantiems rinkėjams savo kompetentingumą ir atsidavimą.

Nenuskurs valstybė pakartotinai surengdama balsavimą, o susimetę dar po biškį, susimokėsime už dibiliškas klaidas, rimčiau atsinešime į reikalą ir tapsime ne tik dvasiškai, bet ir finansiškai turtingesni, nes valdžion dera siųsti tuos, kurie padeda žmogui, o nevagia iš jo! Dabar investuokime tą nedidelę sumą į savo ateitį, paprastai ištraktuokime japonų ekonomisto Richardo C. Koo patarimus drąsiau išlaidauti ir nukreipkime dalį savo suneštų lėšų bendram labui.

Tegu Konstitucijos dvasia, KT pavidalu, vėl parodo tvirtus valstybingumo pamatus ir suteikia dar vieną šansą lietuviams garbingai susigrąžinti orumą!

 

 

Skaitykite daugiau apie Verslumo magiją

 

 

Share