Po kiek pasaulio pabaiga?

Vis aršiau spirgama dėl Majų kalendoriuje išpranašautos pasaulio pabaigos, 2012 metų gruodžio 21 dieną. Šiandien stebime lengvą numerologinę psichozės repeticiją – 2012 12 12 12:12

Artėjant pasaulio pabaigai, matome vis daugiau simbolių, kurių esmė - skaičiai

Sunku suvaldyti smalsumą, kylantį žiūrint, kaip isterikuojantys minčių virpuliai keliauja per kūną, kalbą ir internetus. Kas bus 2012 12 21, nežinia, bet šiai, kaip ir anksčiau skelbtoms visokioms mistinėms datoms, nūnai ruošiasi ne tik balvonai – aiškiaregiai, pokštininkai – pranašai, bet ir prekybininkai, o ypač – vartotojai.

Prisimenant visokias apokaliptines apraiškas, ilgalaikiai įsipareigojimai pamažėl netenka prasmės. Vis dažniau girdisi pajuokaujant: „Paskolink pinigų iki Kalėdų?„. Dargi – ar verta taupyti ir atidėlioti suplanuotas irba spontaniškas pramogas, jei aplinkoje vis ryškiau žiba suzombėjusių praeivių krištolinės akelės ir spigusis balsų tonas skamba ausyse, net ir užkištose baltais laidais?

Mes norime tikėti Kalėdų Seniu, šviesesne ateitimi, visuotiniu nuodėmių atleidimu ir iš dangaus nusileidžiančiomis gėrybėmis, net jeigu jas kartais ir pasivagiame iš kaimynų. Visokie gelbėtojai ir pranašai lietuvi vilioja ir hipnotizuoja, kaip kokią kobrą – dūdelė. Net jeigu ir negausime ja per galvą, vis tiek liks juokingi prisiminimai, kaip ruošėmės pasaulio pabaigai, kaip laukėme stebuklo, o pasirodė, kad eilinį kartą atradome populiarią dingstį užsidangstyti savo pokujizmą*.

Kaži, ar kas paskaičiuos, kiek dėl šiomis dienomis stiprėjančio pasaulio pabaigos sąmyšio išaugs vartojimas, pardavimai, o įdomiausia – greitųjų kreditų išdavimas…

____

* pokujizmas – toks žodis dar nenuvalkiotas. Kirčiuoti slaviškai, sulietuvintos galūnės netarti.

Share