Balvonais per galvą

Akivaizdu, kad nugriauti Žaliojo tilto balvonai – ne vieno Šimašiaus darbas. Tai smūgis Vilniaus įvaizdžiui per galvą (nes ten – akys ir smegenys), atveriantis platesnį ir neįprastą vaizdą į sostinės erdves. Ir nesvarbu, kad po restauracijos į balvonų vietą, greičiausiai, sugrįš visiškos sovietizmo parodijos, paminklai bukumui ir kvailumui, atsinaujinimui ir susivokimui.

Akivaizdu, kad nūnai nugriauti Žaliojo tilto balvonai galėjo sutrenkti praeivių galvas.  (Delfi nuotr. - nes ji - gražiausia šiame kontekste ;)

Akivaizdu, kad nūnai nugriauti Žaliojo tilto balvonai galėjo sutrenkti praeivių galvas: geležinė ranka galėjo užkristi arba priblokšti pati žinia. (Delfi nuotr. – nes ji – gražiausia šiame kontekste 😉

Tokių, bo balvonų pašalinimo atsivėrusių vaizdingų erdvių, kur būtų galima gražiai nusifotografuoti yra, bet jų galėtų būti bent keletą kartų daugiau. Tas aiškiai didintų Vilniaus žinomumą, nes tokiomis nuotraukomis žmonės mėgsta dalintis. To reikia ne tik Šimašiui.

Ir nesvarbu, kur drieksis Žvaigždžių alėja, pervadins ar nugriaus Salamą, atkurs mikriukus, ar, galbūt, pastūmės daugiabučių renovaciją naujasis Vilniaus meras Remigijus Šimašius, jo užmojai platūs ir pasitelkiantys vis daugiau sveiko proto liberalų bei buriantys palaikančius ir kuriančius naujas idėjas žmones.

Nauja idėja Šimašiaus kabinete įsiplieskė netikėtai emocingai. Į priėmimą pas Vilniaus merą suėję tinklaraštininkai patyrė sukrečiančių įspūdžių, kai lankėsi savivaldybės dangoraižio viršūnėje esančiame balkone bet ir kai priėmė jaudinantį iššūkį – padėti surinkti 30 tūkst. EUR paramos vėžiu sergančiai mergaitei.

Pas merą atėjusi „Mamų unijos“ savanorė Ieva Kuzmickaitė pasiryžo nusikirpti plikai, kad įrodytų, jog ir plikos merginos yra gražios bei šitaip palaikytų savo sergančią draugę. Daugiau nei tuzinas blogerių , čiapat buvusių Šimašiaus akivaizdoje pasižadėjo prisidėti prie akcijos – priimti iššūkį ir, jei iki rugpjūčio 15 dienos pavyks surinkti užsibrėžtą sumą – nusikirpti plikai.

ieva-ir-samantaTaigi, nauja nauda iš naujo mero – plikas iššūkis, kuris užveda susimąstyti ir veikti vis daugiau protų.

Aukoti kviečiama tokiais rekvizitais:

Sąskaitos Nr. LT77 7300 0101 4079 5625

Paramos ir labdaros fondas „Mamų unija“
Įmonės kodas: 302288579
Swedbank AB
Banko kodas 73000
BIC – HABALT22

Paramos paskirtyje nurodyti: „Palaikau Ievą ir visus vėžiu sergančius vaikus“.

Share