Informaciniai karai: Pinskuvienė

zivilepinskuvieneDP

Gal gyvenimo blūdo žurnalui tiktų šis horoskopinis aprašymas, kai Pinskuvienės išrinkimas DP pirmininke atrodo kaip dar viena informacinio karo batalija.

Nuo Brexit skaičiuokime ribą, kai aiškiai pamatėme agresyviai pakurstytą demokratijos grimasą. Toliau – Trumpo pergalė, o pas mus – Karbauskio, kartu ir mistiškai praslenkančios Civilinio kodekso pataisos, o Darbo partija šioje globalioje jūroje dabar natūraliai patyrė Pinskuvienę.

Lydere pasirinkta turtuolė moteris, kuri kaltinta patyčiomis prieš darbuotojus ir balsų rinkimuose papirkinėjimu. Juokaujama, gal Pinskuvienė ir savo partiečių balsus pirko?

Taip gavosi, kad DP subyrėjo per vieną dieną – pirdylos galutinai susipyko, o naujoji vedlė žada ko ne revoliucines permainas. Aišku, tokių permainų visiems reikia – ir DP, ir LSDP, ir TS-LKD, ir paksuoliams ir gal net tomašefskininkams būtų neprošal. Todėl žmonės visuotinai ir palaiko protestuotojus prieš sistemą ir jos apgavikus.

Tai yra smegenų plovimo pasekmė, jei norite – kremlinų propaganda, informacinis užkratas, kuris paskleistas plačiai po pasaulį, adaptuotas kalboms ir tautoms, paverčiantis žmones paprasčiausiais avinais. Ir televizijai čia tenka daugiausia strėlių, nes per durnadėžes žmonės mulkinami efektyviausiai!

Tie patys dominuojantys nudurnėjimo simptomai pasireiškia kai tik bandome žaisti demokratiją rimtesnėse situacijose, konkrečiai – renkant lyderius. Tie paskui save atsiveda bandą panašių, bet ne geresnių už save, kurie balsuoja ne skaitydami, o taip, kaip reikia.

Share