Už Zuoką balsuoja tik dėl juoko

Nauja tendencija randasi Vilniuje prieš savivaldybių tarybų ir merų rinkimus – rinkėjai linksta balsuoti už buvusį merą Artūrą Zuoką, ir visai ne paslaptis, kad taip žada daryti tik dėl juoko. Nes jokio kito šanso buvusysis nebeturi, išskyrus savo dar rusenančią charizmą ir nepatenkintųjų palankumą.

Atrodo, kad taip siekiama vėl kalt visiems atsibodusiems politikams per ambicijas, ir čia visiškai nesvarbu, kad teismas oficialiai žmogų pripažino Abonentu, kad Zuokas – vogis ir gal pavogė iš gyventojų Siemens areną ar Baltąjį tiltą. Jis populiarus, nes prisimenama, kaip tanku suvažinėjo mersą, matosi, kaip vlogiškai bado pirštu į miesto skaudulius. Atrodo, kad A. Zuokas yra tas kandidatas į merus, kuris eina vienas prieš visus.

Nepaisant Rubikono pinigų, Zuoko politinę vienatvę pabrėžia ankstesnių rinkimų rezultatai. Akivaizdu, kad jis vienintelis, kurį dar prisimena sostinėje. Aišku, reikia nepamiršti ir kito fenomeno, kai A. Zuoko inicijuoti politiniai judėjimai bei pasekėjai susilaukdavo palaikymo ir toliau už Vilniaus sienų, pavyzdžiui – tokiose Lietuvos pusiaukelėse kaip  Kaišiadorys.

Politikoje Zuokas yra vienas ir tebevaizduoja nepamainomą. Net gi tie, kurie jį anksčiau keikė, dabar pagaląstais liežiuviais seilėja jam slidesnį kelią vėl sugrįžti prie Vilniaus vairo, taukšdami, kad balsuos už jį bent dėl juoko. „Vis tiek nėra už ką balsuoti“, – amžinai guodžiasi rinkėjas, ir štai „šast“ – randa išeitį! Tai skamba kaip sarkastiškas juokas – pažvengimas iš demokratijos, kuri mus įpareigoja balsuoti rimtai, sąmoningai ir atsakingail, o ne ant bajerio

A. Zuokas turbūt meldžiasi. Gal, kad išrinktų… ELTA nuotr.

 

Share