Nėr Kubiliaus, nėr tvarkos!

Informacinės kliauzos po Vyriausybės posėdžio, kol Premjeras viešėjo Danijoje. Tarsi be mokytojo palikti abiturientai, ministrai ir pavaduotojai formaliai atsinešė į pareigas ir išsilakstė kas sau...

Išsiblaškęs pirmininkaujantis

Posėdžiui pirminikavęs Energetikos ministras Arvydas Sekmokas jau anksčiau buvo susilaukęs strėlių dėl vengimo bendrauti su „Lietuvos dujomis“, tačiau tvirtai paneigė, kad Vyriausybė iš rezervo fondo ką tik skyrė 101,8 tūkst. litų Prezidento kanceliarijos prašymu, velionio A. M. Brazausko laidotuvių išlaidoms padengti. Ar ministras melavo?

Anaip tol! A. Sekmokas, greičiausiai suklydo, nes paprasčiausiai nebuvo susipažinęs su posėdžio dokumentais. Ir kur gi ne – beveik 40 klausimų su visokiais papildomais, tai kur ten sužiūrėsi, kam paskirstyti milijonai… Daugiausiai šįkart teko vėtros nusiaubtų teritorijų savivaldybėms (šimtais tūkstančių, o Varėnai – melejonas). Palyginimui, Seimo kanceliarijai dvejos laidotuvės atsiėjo keturis kartus pigiau, nei Prezidentūrai Vastybnės, šių metų liepos pirmąją…

Plepys viceministras

Tikrą ermiderį sukėlė Aplinkos ministro į posėdį deleguotas Arūnas Zabulėnas, kai į tiesioginį klausimą, ar bus privaloma kaupti lėšas daugiabučių remontui, padvejojęs, bet tvirtai rėžė: „Taip.“ Ar viceministras nesuprato, ką sakąs, ar tiesiog patvirtino ir taip daugeliui žinomą teiginį, kad Vyriausybė tik ir taikosi numauti paskutinius triusikus liaudžiai? Maža to, A. Zabulėnas nė kiek neabejojo, kad Civilinio kodekso pataisas priims Seimas, nors Prezidentė neseniai vėl įspėjo, kad nepasirašys šito dokumento.

Grįžęs Premjeras suskubo aiškinti, kad jokių ten prievartinių nuostatų, kad reiks rinkti babkes nėra, kišo trigrašį ir stengėsi įtikti Prezidentei.

Share