Kodėl brangsta maistas!

Vat taip – su šauktuku! Tiesiog tam, kad atsakymų daug ir visi jie daugmaž tikroviški. Konkurencijos taryba nustatė, kad maisto produktai Lietuvoje brango ne dėl objektyvių priežasčių.

Niekam ne paslaptis, kad kiaulienos kumpis be kaulo pastaraisiais metais vien tik pigo. Tie, kas minta grikiais, kantriai laukė, kol pastarieji pabrango dvigubai, o prekybininkai skundžiasi vos ketvirtadalį siekiančiais antkainiais. Turguose kainos irgi nekrito, bet ir neaugo taip sparčiai, greičiau – dėl mados, kad viskas aplink brangsta.

Iki tinklas pademonstravo, kad dėl kainų augimo kaltas – PVM, o kiti netruko pasigiebti pigų reklaminį triuką ir skelbti 21 proc. nuolaidų akcijas visokioms kalgotkėms. Tie, kas moka mokesčius sąžiningai neišgyvena.

Žodžiu, dabar klausimas šonkauliu: pirkti pas brangininką, ar važiuot į turgų? Tai aišku, kad tokio klausimo – Kodėl brangsta maistas? – iškėlimas ir atsakymas sutrauktų nemažą smalsuolių būrį ir pelnytų populiarumo.

Gal todėl Konkurencijos taryba, pamynusi gaisrus Rusijoje ir patapus Lankijoje, puolė lankstytis prieš Prezidentę, kai ta prabilo, kad reikėtų viešai skelbti prekybinius antkainius: „Mieli klijentai, laimės valandos! Dabar sumažiname savo navarą perpus – skubėkite!

Share