Blogai Top 2010

Kaip dabar madinga perrašinėti istoriją, tai ir savąją kurti – priedermė! Pasidavus mados klyksmui ir naujų tradicijų įkvėpimui, skelbiamas savas praėjusiųjų metų blog`ų čartas (lentelė).

Čia – Rokiškio iniciatyvos tęsinys ir saviška gerumo interpretacija. Tinklaraščiai pateikiami be jokios tvarkos, atsitiktinai ir sumestinai, tarsi bylojant apie chaotišką viso Interneto turinį.

  • Žymiojo tinklaraštininko Rokiškio keliamos kibernetinės griūtys, proveržiai, sąmokslo ir kitokių mokslų teorijos ne tik velia diskusijas, bet ir lemia tokių milžiniškų autoritetų kaip LiveJournal kolapsą ar unikaliosios tautinės blogofermos PoPo atsiradimą.
  • Jei už gryną pinigą imame Kremliaus rankos (LiveJournal) lietuviškają revoliuciją ir didžiąją migraciją, tai pirmose linijose minėtinas legendinis Blogeris Zeppelinus, tarsi kibirkštis iššovęs nauju rakursu ir naujoviškai lietuviams pasikinkęs Fėjzbuką.
  • Filantropo ir visuomenininko Vaidoto Ilgiaus blogą dera aplankyti ne tik ypatingomis progomis, bet ir dažniau. Ypač ryškus socialinis eksperimentas, kaip pramisti iš 4 Lt. per dieną, pasisakymai apie čigonus ir bomžus suteikia peno apmąstymams ir žodžių protingose diskusijose.
  • Didžiulį šurmulį keliantis ir reklamos bei televizorių meistrų dėmesį kaustantis Uagadugu šalies ambasadoriaus Aliaus Neimanto blogas, tikėkime, ilgai išliks vienu skaitomiausių ir aptariamų specifiškuose sluoksniuose.
  • Originalaus kontento tiekėjas, plunksnos meistras ir bestselerių autorius Andrius Užkalnis nenustoja džiuginęs naujais ir senais straipsniais ir brėžia naujas aukštumas skaitlingiems gerbėjams.
  • Žymusis apžvalgininkas Tomas Čyvas toliau kulkosvaidžio serijomis pliekia valdžią ir kala tekstus, demaskuodamas vis naujus zagovorus ir plėsdamas akis bei šiurpindamas dalį skaitytojų.
  • Iš metų atradimų minėtina Karolina Aleksandra, jaunatviškai veržliai kimbanti nagrinėti politinę kultūrą, pilietiškumą ir žodžių infliacijos priežastis bei galimas paskekmes.
  • Ir Skirtumas tas, kur Skiormas Istraides, ko gero – vikingų palikuonis, aktyviai virtualioje erdvėje stengiasi puoselėti šiltesnį ir nuoširdesnį bendruomeniškumą, nei šaligatvių ir laiptinių nuzulintas kaimynų kudakavimas.

(bus daugiau)

Share