Socialdemokratų programa

Nenusivilkite, jokios programos čia nėra! Ir nėra čia ko, nes vis tiek niekas jų neskaito, o rašantys tvirtai abejoja savo sakiniais. Lietuvos Socialdemokratų partijos (kaip ir kitų) rinkimų programa, lozungai, šūkiai ir plakatai – kasdieniški ir būdingi partijoms priešrinkiminiai pažadai, kuriuos nebūtina pildyti.

Skiriamasis partijos bruožas – A. Zuoko metodika, atiduodant projektus privatininkams, kas nelabai dera su kairuoliškomis vertybėmis, ir požiūris į Nacionalinį stadioną – spyris Tėvynės Sąjungai į šikną, pasisakant, kad statybos būtų tęsiamos ir išmetama dar daugiau pinigų.

Atrodo, kad socdemai iš dešiniųjų įžūliai pasisavino beatodairiško skolinimosi ir klimpimo į liūną idėją ir žada su kaupu ją pritaikyti praktikoje. Vienaip ar kitaip, tas iš to ir išplaukia!

Į akis krenta ne vien tai, jog Vilniaus socialdemokratai visualiai kviečia po plytą išsitampyti sostinę irba sunešti simboliškai Valdovų rūmų užbaigimui. Velionio AMB monumento projekto palaiminimas, neabejotinai, – savalaikė paslauga Socialdemokratams.

Tai, kad Romas Adomavičius atrodo pajėgus įgyti tvirtas pozicijas partijoje ir visuomenėje, tapti naujuoju, ryškiai pastebimu ir solidžiu lyderiu po velionio Brazausko vis aiškiau matyti pavasarėjančio Vilniaus fone. Pažadai 30-mčia procentų sumažinti šilumos kainas, kai tas pats Zuokas siūlo 20 – išmintingas politinis žingsnis, žinant, kad komunalinių paslaugų kainos, žvarbią žiemą – karštos lyg naujos sąskaitos.

Tačiau socdemai nesibodi gerinti švietimo ir sveikatos būklę, propaguoja brangias sporto šakas (tenisas, buriavimas), jie, kaip ir daugumas kitų žada didesnį saugumą mieste…

Prieš trejus metelius buvo tokia nuomonė ir metafora – „Su Socialdemokratų rože„, tai ten paskuj dar kinietėjo pratęsti mintį – nepaisnat toliau sekusių letališkų įvykių, parinkčiau būtent tą – ankstesnį įrašą, sulaukusį ir įdomių komentarų. Taigi, šūkis „Socdemams – valio!“ tuomet buvo pašieptas, kaip nesavalaikis…

Share