Balsavimo rezultatai

Savaitė beliko iki pirmojo turo Seimo rinkimuose 2012, tačiau tie, kas pažangūs ir suspėjo įsidiegti elektroninį balsavimą, gali jau skelbti rinkimų rezultatus.

Gal čia ir kokio Delfi paveiksliukas, bet iš esmės - tinka, nes internetas kasdien tampa vis svarbesniu ir reikšmingesniu įrankiu mūsų gyvenime.

Jau dabar galime konstatuoti, kad absoliučiu lyderiu elektroniniame balsavime yra Lietuvos respublikos liberalų sąjūdis! Tai ne juokai, o faktas, nes daugiausiai pažangių internetų vartotojų (ne tų, kur vien tik skype ar tetorrent žino), pastebėjo ir įvertino tai, kaip Liberalų sąjūdis stengiasi dėl internetų: Lietuvoje – vienas sparčiausių ir geriausių ryšių, žmonės greitai įsisavina elektronikos naujoves, išmaniai jomis naudojasi kasdieniame gyvenime, darbe bei laisvalaikiu, o Liberalų sąjūdį, be to, matome teisingai kovojantį už internetų ir žodžių laisvę. Tai ir vertina šiuolaikiniai žmonės!

Asmenybės, ne tik partijos

Antroje vietoje matome tvirtą rinkėjų tikėjimą save išsikėlusiais kandidatais. Ankstesnis nusivylimas tradicinėmis partijomis, sukūrė pagrindą pilietiškai valios saviraiškai ir atvedė šiais rinkimais politikos link daugybę ryžtingų, kūrybingų ir garbių piliečių. Todėl reitingavime nebeliko vietos jokiems marginalams, neraštingiems paleckininkams ir lameriškiems paksuoliams, romanovininkams, visokiems kitokiems, kuriems kompiuteriai skirti tik žaidimams, o internetas atrodo, kaip laiko švaistymas.

Tokių partijėlių, kurių nariai ir rinkėjai iš tolo bijo klaviatūros ir ilgisi balanos gadynės (gal tremčių į Sibirą irgi??), tokių, kuriems nusispjauti į pažangias technologijas, šiame balsavime nėra – jiems negalima leisti spręsti už mūsų ateitį, kai anie visiškai nesusivokia modernėjančiame pasaulyje!

Kartu mes esame liudininkais to, kaip veržliai kyla populistinių ir emociškai užisterintų „Drąsiaus kelio“ šalininkų reitingai. Visiškai chaotiškai pasikinkę virtualiką, pavieniai entuziastai visiškai apšiko fėjsnukės (facebook.com) sienas ir konvėjeriu dergia psichozę į komentarus. Kedofilų stiprėjimas kelia erzelį bei nerimą visoms, populiarumo viršūnėse esančioms partijoms, nes aiškiai suvokiama, kad jųjų reitingai dėl to tik mažės.

Jaunimas valdo

Internetinių rinkimų kovą aiškiai pralaimi kitokių apklausų favoritai – LSPD ir DP. Vieniems mina ant kulnų kūrybiškumo stoka ir kaltinimai vagiant intelektinę nuosavybę, kiti, panašu, vis dar mano, kad Apple, tai – toks madingas ausinukas. Abejaip atsigręžkime į šių sovietizmo jėgų jaunimą ir pastebėsime, kad šiuolaikiniam jaunam žmogui seniai negali nurodinėti, kokius internetus naršyti.

Net ir rinkimų į Seimą 2012 agitacinės kampanijos šedevrų prisipirkusių konservatorių (TS-LKD) jaunuomenė mieliau internetuose žiūri pornūchą ir trelina su zuokistais apie šiuolaikinį meną, negu puoselėja partines vertybes plačiai po virtualiąją bendruomenę. Reikia čia pamiinėti ir paksuolius bei kitus politinius lavonus – marginalistines atmatas, kurios, neabejotina, išgyvena internetinio bendravimo paralyžių.

Galop – dar vienas akibrokštas. Piktuoju ir savanaudžiu pijaro genijumi vadinamo Vilniaus mero Artūro Zuoko pastangos – akivzidu – ritina pastarąjį populiarumo žemyn, kaip margutį nuo Juozapinės kalno. Atrodo, anksčiau pakakdavo A. Zuokui pabezdėti ir tas veiksmas būdavo ištriūbijamas pozityvu visais įmanomais kanalais. Tačiau dabar vienas po kito sekantys fėjlai, o ypatingai – talentingosios FB ir RsV specialistės Ingos atleidimas prieš pat rinkimus, neabejotinai, nusmukdė Abonento įvaizdį.

Pabandykite patys

Taigi, belieka nutarti, kad šiandieninė internetų bendruomenė ateinančiais rinkimais bus keturis kartus gausesnė (remkimės kasmet į gyvenimą išžengiančiais smalsiais, žingeidžiais, drąsiais ir veržliais abiturientais), žaibiškai ir praktiškai pritaikys naujausias technologijas ir savarankiškai stengsis pagerinti savo kartos gyvenimą. Atsilikėliams ortodoksams, klierikalams ir beraščiams, o kartu ir pasalūniškoms bei priešiškoms krembliaus jėgoms tada liks vilktis toli užpalaky (šiknoje), nes, sutelkusi protus Lietuva žengs turtingiausių pasaulio valstybių link, kaip tai prabilta buvo svetimšalių pranašystėse…

Pabalsuokite čia internetiniame balsavime patys,  išbandykite, kaip veikia politinė sistema virtualikos užkaboriuose, o sekmadienį ateikite ir prabalsuokite protingai, nes dar ketverius metus vėl vilksimės su lūzeriais…

Share